Een dagje klimmen voor jonge mantelzorgers

maandag 06 mei 2024


Kinderen en jongeren met een ziek of beperkt familielid hebben vaak veel aan hun hoofd. Ze maken zich zorgen, moeten thuis soms veel doen en kunnen daardoor tijd tekort komen voor school of studie. Mantelzorg Capelle organiseerde daarom op maandag 29 april een middagje klimmen in Fun Forest Rotterdam. Op grote hoogte waaiden de zorgen eventjes uit die jonge hoofden.

Denise den Ouden en Lisa Meijster zijn mantelzorgcoach voor jonge mantelzorgers bij Mantelzorg Capelle. Op 29 april gingen 21 jonge mantelzorgers van 6 tot 24 jaar mee naar het klimbos. Denise, Lisa en vrijwilligers Chris, Kim en Zinah begeleidden de groep.

Deze actieve dag begon met een zonnige picknick in het Kralingse Bos, voor een goedgevulde maag en veel energie. Na de instructie kreeg iedereen veiligheidsgordels en helmen. Het klimbos van Fun Forest heeft een aantal klimroutes, van 2,5 tot wel 15 meter hoogte. Tijdens zo’n klimavontuur zijn er allerlei obstakels. Bruggen, netten, ziplines (een soort kabelbaan) – en voor de echte waaghalzen zelfs een vrije val of bungeejump.

Een paar reacties van de jonge mantelzorgers: ‘Zoiets als dit heb ik nog nooit gedaan, want dat kan niet met mijn moeder. Echt leuk!’ en: ‘Ik wist niet dat ik dit zou durven.’ Mantelzorgcoach Denise was dik tevreden. ‘Iedereen vond het top! Al had ikzelf wel een beetje hoogtevrees, haha. Het was een superleuke dag met elkaar.’

Een mooi gebaar van Fun Forest: alle jonge mantelzorgers kregen 20% korting op de toegangsprijs.

Ben je of ken je een jonge mantelzorger? Laat het weten via mantelzorgcapelle@welzijncapelle.nu. De jonge mantelzorger mag meedoen aan leuke (gratis) activiteiten en uitjes – en krijgt de eerste keer een leuk cadeautje.

Deze website maakt gebruik van (noodzakelijke) analytische cookies.

Meer info Weigeren