Praat vandaag over morgen

donderdag 11 april 2024


Het lijkt misschien nog ver weg, maar wie straks ook vol van het leven wil blijven genieten, praat vandaag over morgen. Bijvoorbeeld over wat je voor elkaar kunt doen als er later zorg nodig is, of het huis waar je nu woont nog bij je past en hoe je fit blijft. Wat vind jij belangrijk voor later? Begin op tijd het gesprek.

‘Praat vandaag over morgen’ heet de publiekscampagne die Conny Helder, demissionair minister van Volksgezondheid, gisteren is gestart. Zorg, wonen en fit blijven zijn daarin de centrale thema’s. Uit onderzoek van het ministerie blijkt dat de helft van de mensen tussen de 60 en 75 jaar met familie en vrienden over de toekomst praat. Uit hetzelfde onderzoek blijkt ook dat 85% het praten over de toekomst nuttig vindt. Met de publiekscampagne hoopt de minister het aantal mensen dat met familie en vrienden over de toekomst praat te vergroten. Op de campagnesite vind je meer info en stof tot nadenken.

 

Lastig om het gesprek aan te gaan? Er zijn speciale gesprekskaarten gemaakt. Download de gesprekskaarten hier.

 

De campagne ‘Praat vandaag over morgen’ is de komende maanden te zien op televisie, in dagbladen, magazines, op wachtkamerschermen en via sociale media.

 

Bronnen: Ministerie van VWS en Palliaweb

Deze website maakt gebruik van (noodzakelijke) analytische cookies.

Meer info Weigeren