Week van de jonge mantelzorger 2024

donderdag 25 april 2024


Kun je je nog wel goed genoeg concentreren op school als je zusje in het ziekenhuis ligt? Of moet je soms afspraken met vrienden afzeggen omdat je moeder niet alleen thuis kan zijn?

 

Voor jonge mantelzorgers zijn hun zorgen vaak zo vanzelfsprekend dat ze zelf niet eens beseffen dat ze mantelzorger zijn. Deze kinderen en jongeren hebben thuis extra zorgtaken, maken zich zorgen of missen de nodige zorg en aandacht voor zichzelf. Veel meer dan de meeste mensen denken. Dé reden voor de campagne ‘Meer dan je denkt’ tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger, van 1 tot en met 7 juni.

 

 

Campagne Meer dan je denkt

‘Meer dan je denkt’ is bedoeld om mensen bewust te maken van jonge mantelzorgers en hun zorgen. De campagne laat ook zien wat jij zelf eventueel voor hen kan betekenen. Het richt zich op iedereen in hun omgeving, van buren tot leraren, van vrienden tot voetbaltrainers. Een klein gebaar, zoals vragen hoe het gaat, doet al meer dan je denkt!

 

Herkennen en ondersteunen

Weten hoe je jonge mantelzorgers in jouw omgeving kan herkennen en ondersteunen? Of zie jij in je werk jonge mantelzorgers, misschien zelfs zonder dat je het weet? Ontdek tips, verhalen en advies op Weekvandejongemantelzorger.nl.

Deze website maakt gebruik van (noodzakelijke) analytische cookies.

Meer info Weigeren