Jonge mantelzorgers

Ook voor jonge mantelzorgers


Ben je jonger dan 24 jaar, en zorg je vaker voor een familielid dat ziek is, in de war of een handicap heeft? Dan ben jij een jonge mantelzorger. Kom je daardoor soms in de knel op school of op je opleiding? Maak je vaak zorgen, of heb je weinig tijd voor jezelf?

Als je hierover wilt praten, neem dan contact op met Mantelzorg Capelle.

Kijk ook eens op mantelzorg.nl.

Zin om elke week iets gezelligs te doen met andere jonge mantelzorgers en activiteitenbegeleider Lisa? Kom naar de Superheldenclub!

Samen koekjes bakken, knutselen, marshmallows roosteren, film kijken, bordspellen… elke week een andere activiteit. Kom ook als je gewoon zin hebt om even te chillen of te kletsen. 1x per jaar is er een groter uitje: dan gaan we bijvoorbeeld naar een pretpark.

Wanneer, waar, aanmelden

Elke maandagmiddag, 15.00 – 17.00 uur, KinderLab Schollevaar, Louvre 1. Doe je mee? Mail Denise of Lisa!

Iedereen kent een jonge mantelzorger

Ken je jonge mantelzorgers, op je werk, op de sportclub of in de buurt? Bijvoorbeeld jongeren die voor een broer of zus zorgen, of voor een ander familielid? Vaak weten ze zelf niet dat ze mantelzorger zijn. Vertel ze over Mantelzorg Capelle. Voor jongeren is het extra belangrijk om hun mantelzorgervaringen te delen. Of om advies of hulp te krijgen.

Verhalen van jongeren die mantelzorgen

Bijna 1 op de 5 scholieren van 12 – 16 jaar woont met een langdurig ziek gezinslid. Maar: iedereen tot 23 jaar die zorgt voor een ander is jonge mantelzorger. Er zijn er dus heel veel in Nederland. Ook Jamielee, Jolinda en Chris. Luister naar hun verhalen:

Jamielee zorgt voor haar moeder
Chris zorgt voor zijn broertje
Jolina zorgt voor haar vader en broer

Bikkels

Bekijk hier ‘Bikkels’, de documentaire van de VPRO over kinderen die mantelzorgen.

Informatie

Heb je vragen? Misschien vind je het antwoord bij Veelgestelde vragen. Zo niet, laat het de mantelzorgcoach weten!

Deze website maakt gebruik van (noodzakelijke) analytische cookies.

Meer info Weigeren