Wat is mantelzorg?

Mantelzorg Capelle


Mantelzorg is langere tijd voor iemand zorgen met wie je een band hebt: je vader, kind, zus, een kennis, buurvrouw… Deze persoon is chronisch ziek of heeft een lichamelijke of geestelijke beperking, zoals dementie, autisme of een psychiatrische ziekte. Je krijgt hier geen betaling voor. Je doet bijvoorbeeld boodschappen, maakt hun huis schoon, regelt de doktersafspraken of helpt bij wassen en aankleden.

 

Mantelzorg Capelle
De medewerkers van Mantelzorg Capelle staan klaar voor jou als mantelzorger. Of je nu praktische vragen hebt, ondersteuning zoekt, of even een luisterend oor wilt. Wij kunnen helpen bij een Wmo-aanvraag of een mantelzorgmaatje helpen zoeken. Toe aan vakantie? Dan kunnen we mogelijk logeerzorg regelen voor de persoon voor wie je zorgt. En nog veel meer.

 

Mantelzorg Capelle is er voor iedereen die voor een Capellenaar zorgt – ook als de mantelzorger niet zelf in Capelle woont.

 

Gemeente met een hart
Ruim 900 Capellenaren staan geregistreerd als mantelzorger bij Mantelzorg Capelle. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer Capelse mantelzorgers. Want Capelle aan den IJssel is een gemeente met een hart.
Ben je zelf mantelzorger, of ken je iemand die mantelzorgt? Klik dan hier:

 

Aanmelden als mantelzorger

 

Waarom registreren?
Geregistreerde mantelzorgers krijgen 1x per 2 maanden het Infobulletin Mantelzorg, boordevol tips en handige informatie. Ze kunnen meedoen met SAMen Dementie, SAMen Parkinson (speciale bijeenkomsten voor mantelzorgers van mensen met dementie of de ziekte van Parkinson) en het MantelzorgMenu. Als bedankje voor hun zorg krijgen ze elk jaar een cadeaukaart van de gemeente.

Deze website maakt gebruik van (noodzakelijke) analytische cookies.

Meer info Weigeren